Ha van kertünk, akkor a növények jelenléte teljesen természetes akár a földben gyökerezzenek, akár kaspó az otthonuk. De még kert nélkül sem kell meglenni az életben növények nélkül.Balkonládákkal, virágpolcokkal,Akasztós kaspókkal,virágkaspókkal, virágállványokkal és kisebb-nagyobbagyagkaspókkalédenkertet varázsolhatsz a teraszra vagy az erkélyre.
Ahhoz, hogy a megfelelő kaspó vagy balkonláda típust ki tudjuk választani, először érdemes alaposan megvizsgálni a helyszínt.
- Milyen növényeket ültetne szívesen a kaspóba vagy a balkonládába?
- Mekkorák lesznek a növények és mekkora legyen a kaspó?
- Milyen anyagból készüljenek a kaspók vagy balkonládák?
- Hová helyezhető el a, kaspó vagy balkonláda?
- A hely védett az esőtől és a széltől?
- Mennyit süt a nap a helyszínre?
- Melyik kaspó-formákat szeret?

Balkonládák

Akasztós
Kaspók

Agyagkaspók

Mi a cél?

Virágözön
Természetesen, ha buja virágzás a cél a kaspó vagy a balkonláda kiválasztásnál figyelembe kell venni a kifejlett növények méretét és virágzási időszakát. Ezen kívül csak az ízlés és a kreatív fantázia határozza meg, hogy milyen anyagú, formájú, színü kaspó a legoptimálisabb. Lehet agyagkaspó, vagy rattan kaspó, akasztós kaspó, és bármilyen kaspó. Kínálatunkban rengeteg kaspó szerepel, nézzen körül bátran a SamuGazda kertészeti webáruházban.

 

Virágözön

Virágözön

 

Virágözön

Fűszerkert
Amikor nincs kertünk, de szeretnénk saját nevelésű növényeket, fűszereket használni konyhánkban, akkor bizony kaspót,esetleg balkonládát kell alkalmaznunk. Ez nehezebb egy kicsit annál, mint amilyennek első pillantásra tűnik, de messze nem lehetetlen. Pontosan erre valók a fűszerkaspók. A fűszerkaspó segítségével könnyen nevelhetünk egymás mellett olyan fűszernövényeket, melyek természetes környezetükben nem férnek meg egymás mellett. A fűszerkaspó jellemzően kisebb méretű kaspó, nagyon kicsi a helyigénye, és segítségével könnyen kielégíthetők a fűszernövények eltérő igényei.

 

Fűszerkert

Fűszerkert

 

Fűszerkert

Gyógynövény kert
Otthoni gyógynövénykerttel hasonló a helyzet, mint a fűszernövényekkel. Annyival több odafigyelést igényel, hogy a gyógynövényeket minden esetben az igényeiknek megfelelő környezetben kell tartanunk. Ha például a Citromfüvet kitesszük a tűző napra, attól baja nem esik a növénynek, de a hatóanyagtartalma nagyon csekély lesz, lévén szó árnyékkedvelő növényről. Tekintettel kell lennünk arra, hogy néhány gyógynövény mély gyökérzetet nevel, így számára megfelelőbb otthon egy nagyobb kaspó.

Gyógynövénykert

Gyógynövénykert

 

Gyógynövénykert

 

Milyen anyagból legyen a kaspó, vagy a balkonláda?
Először talán azt érdemes figyelembe venni, hogy nem minden virágcserép és kaspó alkalmas egész évben kültéri használatra, azaz nem minden virágcserép és kaspó időjárásálló. És ha a fagyos időszakra nem visszük őket fagymentes helyre, akkor repednek, hasadnak és ebben az állapotukban finoman fogalmazva sokkal kevésbé vonzóak, mint ép kotukkban. Ezért mindenképpen ügyeljen a gyártó utasításaira, és vigye biztonságos helyre az érzékeny virágcserépeket és kaspókat az első fagyok előtt.
Szerencsére a SamuGazda kertészeti webáruházban erre a tanácsra fittyet hányhat, ugyanis minden nálunk kapható kaspó időjárásálló és fagytűrő.
Javasoljuk a tradicionális agyagkaspókat, amiknek mozgalmi álneve többnyire: virágcserép. Rengeteg színben ésméretben érhető el nálunk a hagyományos virágcserép és agyagkaspó, mitával vagy anélkül, szettben vagy egymagában, kicsiben és nagyban, illetve még kisebben és mégnagyobban... Előnye az, hogy gyönyörű és az is, hogy -lévén agyagkaspó- természetes anyagokból készül. Hátránya, hogy relatív sérülékeny. Nem kell túl sok ahhoz, hogy karcolódjon a máz és elég valószínű, hogy egyetlen leejtéssel multidőbe helyezzük az agyagkaspót, virágcserepet...
Korunkban az ideális választás a műanyag kaspó. Nagyon gyakoriak a polietilénből, polipropilénből vagy üvegszálból készült modellek. A polirattan kaspó vonzó fonott megjelenésével és egyben robusztusságával meggyőző hatást nyűjt. A kiváló minőségű műanyag cserepek számos előnnyel járnak
- UV-álló, időjárásálló és fagyálló,
- tartós és könnyen kezelhető,
- viszonylag olcsó,
- könnyűek,
- törhetetlenek,
- színek, formák és minták hatalmas választékát kínálják.

Hullámmintás
Műanyag
Kaspó

Terrakotta
Műanyag
Kaspó

 

Rattan
Műanyag
Kaspó

 

Formák és kivitelek
Az anyagokon kívül a kaspó formája is fontos a kívánt hatáshoz. A négyzet alakú kaspók tiszta vonalakat biztosítanak, és meggyőzőek a sarkokkal és élekkel. A kerek virágcserepek harmonikusan néznek ki, és kellemesek lágy íveikkel. Természetesen kínálatunkban talál
mindenféle létező fotmájú kaspót rengeteg mintával színnel és felülettel. Betonhatású kaspó? - van, magasfényű kaspó? - van, rattan kaspó? - van. Millió másféle kaspó? - van.

Magasfényű
Kerek
Kaspó

Magasfényű
Szögletes
Kaspó

 

Fonottmintás
Kerek
Kaspó

 

Fel