Savanyító edény tetővel, 20 literes

Savanyító edény 20l, tetővel I. osztályú

Cikkszám: S2646
Savanyító edény tetővel, 20 literes I. osztályú. Mi kell az erjesztéshez?
Csupán légmentesen záródó kerámia savanyitó edény, hőmérő és erjesztő lé, vagy savanyú zöldségfermentum.
Különösen nagy mennyiségnél ajánlott a speciális savanyító edény.
Minden forgalmazott savanyító edényünkhöz rendelhető a legfelső savanyúság réteg leszorítására szolgáló kősúly is.
Fogyasztói ár25.781 Ft
Savanyító edény csomagolási díj

Savanyító edény tetővel, 20 literes,  I. osztályú

FIGYELEM, FONTOS INFORMÁCIÓ!
Kérjük, hogy az átvétel előtt a savanyító edényeket a dobozból kivéve ellenőrizze le a termék sértetlenségét! Az edényeket dobozba csomagoljuk, így kérjük, hogy legyen önnél vágóeszköz, amivel a ragasztást könnyen fel tudja bontani, így a futárnak sem kell túl sokat várnia. Amenyiben az edény sérült, ne vegye át  a csomagot, és jelezze felénk a problémát!
 Köszönjük!

Kérjük olvassa el! Tisztelt vásárlónk,ezúton is szeretnénk felhívni figyelmét arra, hogy a savanyító edényekre 550, plusz 27% ÁFA azaz hatszázkilencvenkilenc forint csomagolási díjat számolunk fel. Kérjük ennek tudatában vásároljon!

Savanyító edény méretei
Űrméret:
20 liter
Súly :10,4 kg
Átmérő:30 cm
Magasság:40 cm

Tető méretei
Súly : 1,4 kg
Átmérő: 20,5-22,5 cm
Magasság: 4,5 cm

Cikkszám:S2646

Káposztasavanyítás hordóban

Káposztasavanyítás hordóban

hozzávalók / 12 adag
30 kg káposzta
100 dkg só (asztali, nem jódozott, nem finomított)
20 g fekete bors
20 g köménymag
30 db borókabogyó
8 db babérlevél (1 csomag)
7 db paprika (piros, száraz, felfűzött fűszerpaprika)
1 kg vöröshagyma

elkészítés
1, Minden edényt, gyalut, kést, vágódeszkát, mérőpoharat, a fűszerpaprikát is! alaposan elmosunk, szárazra törlünk. Nagyon fontos, hogy minden tiszta legyen, mert ellenkező esetben megromlik a káposztánk.

2, Eltávolítjuk a fejes káposzta külső leveleit, félbevágjuk, kivágjuk a torzsákat.

3, Fél marék sót szórunk a hordó aljába, ezt letakarjuk néhány egészséges és tiszta káposztalevéllel.

4, Elkezdjük legyalulni a káposztát, én nagyjából 2 kg-os adagokban gyalultam egyszerre, majd ez ment a cseréphordóba. Vigyázzunk! A kés(ek) élesek!

5, Minden sorra 6 dkg só (1 kg káposzta 3 dkg só), néhány szem borókabogyó és bors, teáskanál köménymag, 3-4 babérlevél, 1-2 fűszerpaprika kerül. Ezt finoman hozzáforgatjuk a szálas káposztához, és ököllel alaposan ledöngöljük. A harmadik réteg döngölésénél már fel kell jönnie a káposztalének. A hordó töltésénél és a döngölésnél használjunk gumikesztyűt!

6, Ha már a hordó harmada megtelt, tehetünk bele egészben hagyott káposztafejet. Ebben az esetben vágjuk ki a káposzta torzsáját, de a fejet hagyjuk egészben. Az így keletkezett lyukat, töltsük fel sóval. A talpára állítva tegyük a hordóba, köré és fölé szálas káposzta kerüljön, alaposan ledöngölve. Az idén én kihagytam, sok helyet foglal a hordóban. :)

7, A cserépedénynek nem kell csurig lennie, hagyjunk 10-20 cm - vagy, ha kevesebb a káposztánk, több helyet - az edény peremétől.

8, Gyaluljunk le néhány fej vöröshagymát, szedjük szálaira, és ezzel szórjuk meg, az utolsó réteg káposztát, dobjunk rá néhány szem borsot, borókát, babért. Tisztítsuk meg az edény száját és a víztartó árkot. A vöröshagyma el is maradhat, de azontúl, hogy jó ízt ad a káposztának, meggátolja a rosszindulatú baktériumok elszaporodását.

9, Tegyük rá a fedőt, helyezzük a hordót a helyére, töltsük fel a víztartó árkot tiszta vízzel.

10, A hordót állítsuk meleg helyre, a konyha egy sarkába, vagy olyan helyre, ahol nem zavar minket. Fontos, hogy az erjedés kezdetén 20-25 fokos helységben legyen. Ha hidegebb van, nem, vagy csak nehezen indul meg a tejsavas erjedés, a káposzta megkeseredik, megromlik. Néhány óra elteltével, már hallani lehet, ahogy buborékok pattannak szét a vízben. : )

11, Miután alaposan forr, már kimehet hűvösebb helyre, miután leáll az erjedés, (2-3 hét) mehet a garázsba, pincébe, spájzba, erkélyre. Hűvös, száraz helyen biztos, hogy friss, ropogós savanyúkáposztánk lesz egész télen.

Forrás: NoSalty.hu

Így savanyíts káposztát egyszerűen - Lépésről lépésre

Így savanyíts káposztát egyszerűen - Lépésről lépésre

A káposztát nem kell megmosni, mert a rajta előforduló baktériumok elősegítik az erjedést. Óvatosan fejtsd le a külső leveleit, és a szebbeket tedd félre.

A félbe, majd negyedekre vágott fejet a torzsa kimetszése után gyaluld le, hosszú pengéjű késsel metéld vékony csíkokra vagy darabold fel késes aprítógéppel.

Mérd le a legyalult, illetve felaprított mennyiséget, adj hozzá kilogrammonként 1,5 dkg tengeri vagy más természetes sót, és alaposan gyúrd össze, hogy a káposzta levet eresszen.

Töltsd meg az előzőleg gondosan elmosogatott, kifőzött vagy mikróban sterilizált befőttesüveg(ek)et a besózott, átgyúrt káposztával, és kézzel nyomkodd le úgy, hogy a lé ellepje, de felette maradjon egy kis hely. A vecsési jelleg eléréséhez tegyél a tetejére kilogrammonként 1 tk köménymagot és 1 db babérlevelet. Ezután töltsd ki a helyet az üvegben a félretett levelekkel.

A káposzta a légmentesen lezárt üveg(ek)ben néhány napig a konyhában maradhat. Ezután vidd át sötét, hűvös helyre, pl. pincébe, kamrába. Röpke 2 hét múlva már meg is kóstolhatod.


KÍSÉRLETEZZ BÁTRAN!
Próbálj ki más recepteket vagy ízesítsd kreatívan a fenti alapváltozatot további fűszerekkel, hagymával, fokhagymával, sárgarépával stb. Kilónyi mennyiségnél akkor sem ér nagy veszteség, ha az új íz esetleg nem nyeri el a tetszésedet.

Currys savanyú káposzta
1 kg legyalult vagy csíkokra metélt fejes káposztát gyúrj össze 1,5 dkg sóval, majd adj hozzá 2 ek curryport és 1 db apróra kockázott mangót.
Jól illik sült vagy grillezett kolbászhoz.

Csípős savanyú káposzta
1 kg legyalult vagy csíkokra metélt fejes káposztát gyúrj össze 1,5 dkg sóval. Kockázz apróra 2 db kicsumázott csilipaprikát, 2 dkg gyömbért, és 3 gerezd fokhagymát, majd reszelj le egy sárgarépát, és add mindet a besózott káposztához 5 dkg szójacsírával együtt.
Salátaként kínálhatod.

Zöldfűszeres-uborkás savanyú káposzta
1 kg legyalult vagy csíkokra metélt fejes káposztát gyúrj össze 1,5 dkg sóval, majd adj hozzá 1 db lereszelt uborkát, 2 gerezd apróra kockázott fokhagymát, valamint 1/2-1/2 csokor finomra vágott kaprot és petrezselymet.
Sültek mellé tálalhatod, szendvicsekbe rakhatod.

Forrás:MindMegette.hu

Hogyan kell savanyú káposztát készíteni otthon?

Hogyan kell savanyú káposztát készíteni otthon?

Tisztítás:a káposzta tisztítását nagyon gondosan és alaposan kell végeznünk, mert a legapróbb betegrész is rossz íz- és szaganyagokat kelthet a késztermékben. A tisztítás során vágjuk le a torzsavégeket és folyó meleg víz alatt minden levelet külön mossunk át.

Szeletelés:az erjedési folyamat és a késztermék minősége, sikere nagyban függ a lelkiismeretesen és szakszerűen végzett szeleteléstől. Az előkészített káposztafejeket speciális káposztagyalun vékony, 2-3 mm vastagságú metéltre gyaluljuk, illetve 1-1,5 cm széles szeletekre vágjuk fel, majd ekkor mérjük le az össztömegét.

Betöltés és sózás:a gyalult káposztát egy megfelelő méretű savanyító edénybe (cserépedény, nagy befőttesüveg, műanyag vödör) vagy egy speciális savanyító kőedénybe, hordóba vagy nagyobb edénybe helyezzük bele, melynek az alját 3-4 db káposztalevéllel béleljünk ki. A rétegezéskor a káposztát egyenletesen sózzuk, és mérjünk ki minden szeletelt 1 kg káposztához 25 -30 g sót. A sózást rétegesen végezzük, ügyelve arra, hogy egyenletesen történjen. A szeletelt káposzták közé szokás 10–20% fejes káposztát is tenni. A fejek torzsáját keresztbe vágjuk el, majd sózzuk őket. Adott mennyiségű szeletelt káposztára egy réteg fejes káposztát tegyünk, és a rétegezésnél a torzsával lefelé, szorosan egymás mellé helyezzük egymásra a fejeket.

Fűszerezés:a hagyományosan készülő savanyú káposztát általában nem szokás fűszerezni, kivétel a jellegzetes nyári káposzta, amelyhez 1% kaprot tesznek. Egyes fűszerek ízlés szerint hozzá tehetők, az alábbi fűszerek dominálnak a káposztához: a piros csöves paprika, a csili, a fehér és fekete bors, a kapor, a kömény, a koriander és a babérlevél.

A fölösleges víz eltávolítása és az erjesztés kezdeti folyamata:a fölösleges folyadék eltávolításának a célja a levegő kihajtása és a cukortartalmú nedv kipréselése a káposzta leveleiből. E folyamatnál az összes réteget addig kell préselni, míg a káposzta leve ellepi a szeleteket. Az előkészített, megtöltött és rétegezett káposztaszeleteket jól nyomkodjuk meg egy nagyobb fakanállal (régen taposták) úgy, hogy levet eresszen – a levelek tetejére fedőként lapostányért tegyünk, arra pedig nehezéknek egy jó nagy vízzel teli befőttes üveget helyezzünk. A tejsavas erjedés a préselés által kinyert lében kezdődik és zajlik majd le. Így a préselés a káposzta savanyításának a leglényegesebb művelete. A végén fedjük le az edényt, majd tegyük langyos helyre, míg meg nem indul az erjedés (általában 7-10 nap), majd utána hideg helyen tároljuk.

Erjesztés:a káposzta erjesztési hőmérséklete mindig az időszaktól függő, így akár 0 és 20-25 °C között is ingadozhat - a káposzta erjesztését legcélszerűbb 21-24 °C-on végezni. Ennek megfelelően az erjedés ideje 5-10 naptól egészen 60-90 napig is kiterjedhet. Az őszi időszakban jellemzően a 30 napos erjedési időintervallum a szokványos. Az első napokban a keletkező gáz a káposzta levét felhabosítja - ezt időközönként alaposan el kell távolítani, az élesztős réteget együtt. A betöltés és a taposás után nagyon sok lére számíthatunk, így a sok lé elcsuroghat, s a végén nem lesz elegendő a lé mennyisége ahhoz, hogy a káposztát teljesen elfedje - a hiányzó levet ezért pótolnunk kell 3%-os sóoldattal.

Tárolás:az erjesztett káposztát –2 és 0 °C-os hőmérséklet között kell tárolni, mivel a kedvezőtlen hőmérsékletű körülmények között a tárolás során káros változások mehetnek végbe.

Forrás:HogyanKell.hu

Samugazda Kft. - Mezőgazdasági kiskereskedelem
Cím:
Heves megye
Magyarország
E-mail:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Mobil telefonszám:
+36 (30) 392-7459
E-mail küldése
(elhagyható)
Egyéb információk:

Adószám: 12967001-2-10
Cégjegyzékszám: 10-09-026815

Székhely: 3000 Hatvan, Hatvanas u. 20.

Kérjük kérdésével, észrevételével bizalommal keressen fel bennünket a fenti email elérhetőségen. Köszönjük.

(Megjegyzés: a webshopon látható árak eltérnek a gazdabolt áraitól)


Az alábbi szállítási feltételek kizárólag Magyarország területére Érvényesek!

A Szolgáltató a megrendelt árut futárszolgálat igénybevételével tudja kiszállítani. Akiszállítási alapdíj bruttó 2.455 Ft megrendelésenként. Az automatikusvisszaigazoló email ezt a díjat tartalmazza.Azonban, amennyiben a megrendelt áru súlya, kiterjedése ezt megköveteli, a szállítási költség ezek arányában módosításra kerül. Ebben az esetben az ügyfélnek a szállítási költségről külön e-mailben tájékoztatást küldünk, amennyiben Ügyfél ezt nem fogadja el, a megrendelést tárgytalannak tekintjük. (A módosítás a már megrendelt termékek vételárát nem befolyásolja, csupán a szállítási költség módosulhat.)

20-29 kg között a szállítási díj: bruttó 3.100 Ft

30-49 kg között a szállítási díj: bruttó 4.100 Ft

50 kg felett egyedi visszaigazolás alapján

 

UTÁNVÉTELI DÍJAK
Utánvétes vásárlás esetén az utánvételi díjakat az alábbiaknak megfelelően számlázzuk:

0-20.000 Ft-ig400 Ft
20.000-50.000 Ft között650 Ft
50.000 - 100.000 között1.300 Ft
100.000-200.000 között2.600 Ft
200.000 Ft felett kizárólag előre utalással lehet fizetni
 
60.000 Ft értéket meghaladó rendelés esetén a kiszállítás ingyenes, viszont az utánvéti díjat ebben az esetben is felszámítjuk. 
Amennyiben a megrendelt termékek tömege a 20 kg-ot és/vagy kiterjedése a 0,3 m3-t meghaladja az ingyenes kiszállítás nem alkalmazandó
Ebben az esetben külön e-mailben tájékozattjuk a szállítási díjról. 

Kiszállítás 2-9 munkanap*. (A kiszállítási idő függ a termék paraméterektől, iletve a beszerzési időtől. Készleten lévő termékeket 1-2 munkanapon belül küldjük.)

*MPL szállítási idő: 30 nap

A járványhelyzet miatt a személyes átvétel szünetel!

Az Ügyfél termékmegrendelés esetén köteles a kiszállítás időpontjában a csomagot tételesen ellenőrizni és hiánytalan teljesítés esetén az átvételi elismervényt aláírni. Ezt követően hiányosságokra vonatkozó reklamációt a Szolgáltatónak nem áll módjában elfogadni. A kiszállítással és a megrendelési tételekkel kapcsolatos kifogásokat, kérjük még a szállítmányozó jelenlétében, jegyzőkönyv felvételével dokumentáljon.
A Weboldalon megrendelt szolgáltatásokat a Szolgáltató az Ügyfél által regisztráció során megadott szállítási címen teljesíti.

Fel